Wat is kosteneffectieve zorg?

U kunt geen prijs berekenen voor de zorg die u aan uw dierbare besteedt, maar u kunt wel keuzes maken met betrekking tot incontinentiezorg die zowel de kwaliteit alsook de kosten van de zorg ten goede komen. Deze rubriek vormt een praktische gids over de factoren die zowel invloed hebben op de kwaliteit als op de totale kosten van incontinentiezorg.  

De beste zorg garanderen

De belangrijkste factor van goede incontinentiezorg is dat uw dierbare zich prettig voelt, lichamelijk en emotioneel, en daarom is het cruciaal dat u producten gebruikt die optimale zorg garanderen en die de negatieve effecten van incontinentie voorkomen. Doorlekken, wakker worden op een klam matras of huidirritaties kunnen lichamelijke en emotionele gevolgen hebben en extra kosten veroorzaken.

Welke factoren kunnen deze gevolgen voorkomen?

• Incontinentiemateriaal dat snel urine absorbeert en de huid droog houdt.
• Producten die afgestemd zijn op deindividuele lichamelijke en psychische toestand van uw dierbare bieden meer comfort en zijn zuiniger in het gebruik.
• Hoe droger de huid blijft, hoe minder kans op huidirritaties – vooral als uw dierbare langdurig moet zitten of liggen ten gevolge van een handicap of letsel.
• Als uw dierbare in liggende houding verschoond moet worden dan zijn er producten die de rug van de verzorger ontlasten en rugproblemen kunnen voorkomen
• Minder lekkage betekent minder vaak wakker worden op een klam matras. 
• Minder lekkage betekent ook dat u en uw dierbare minder vaak gestoord worden tijdens de nacht.
• Minder lekkage betekent minder ingrijpende verschoningen en minder wasgoed.
• Minder lekkage betekent minder schaamte en minder kan op een sociaal isolement.
• Minder huidirritatie veroorzaakt een geringere behoefte aan aanvullende medische huidverzorging
• Een urine-indicator kan onnodig verschonen voorkomen.
• Het juiste absorptieniveau en de juiste maat voor uw dierbare kiezen: u hoeft niet altijd het hoogste absorptieniveau te kiezen en misschien heeft u verschillende producten nodig voor overdag en 's nachts. (U kunt dit uitproberen met een gratis proefverpakking)

Kosteneffectieve zorg is dus niet alleen een kwestie van de prijs die u voor een bepaald product betaalt, maar ook een kwestie van de juiste maat, het juiste absorptieniveau en de juiste uitvoering kiezen voor degene die u verzorgt. Belangrijk in dit opzicht is ook dat het product op de juiste manier wordt aangebracht, zodat uw dierbare zich prettig en veilig voelt en u dat u er beiden emotioneel, lichamelijk en economisch profijt van heeft.

Lees hoe TENA zich toelegt op de ontwikkeling van producten die optimale zorg mogelijk maken in De voordelen van TENA.

Probeer onze functie Zoek product om het juiste product te vinden voor de behoeften van u en uw dierbare.