Wat u wilt weten over urineverlies bij kinderen?

Dit gedeelte bevat informatie en advies over incontinentie, bedplassen en urineverlies overdag bij kinderen. We hebben geprobeerd zoveel informatie mogelijk te verzamelen over wat u eventueel zou willen weten, gebaseerd op de vragen die ons het meest gesteld worden. Maar als u meer wilt weten over urine-incontinentie bij oudere kinderen en kinderen met een handicap, ga dan naar onze rubriek mantelzorg.

 • Waardoor wordt urineverlies bij kinderen veroorzaakt?

  Wist u dat op 10-jarige leeftijd nog 1 op de 15 kinderen in bed plast? Lees meer over de oorzaken van urineverlies, handicaps en urineverlies overdag.

 • Wat u kunt doen om te helpen

  Er zijn veel manieren waarop u uw kind kunt helpen meer vertrouwen te krijgen in de eigen controle: van een alarmsignaal bij bedplassen tot aan het beperken van de vochtopname voor het naar bed gaan.

 • De beste zorg

  De product keuze kan niet alleen een groot verschil maken in het comfort en welbevinden van uw kind, maar het kan ook uw rol als mantelzorger beïnvloeden en eventueel verlichten.

 • Meer zorg hoeft niet duurder te zijn

  Geniet van meer "quality time" met uw kinderen. Ontdek de vele manieren waarop u met TENA-producten betere zorg kunt verlenen.

 • Ontdek uw behandelingsmogelijkheden

  Informatie over technieken, producten en geneesmiddelen die uw kind kunnen helpen om controle te krijgen over zijn/haar blaas.

 • Uw vragen

  Hier vindt u een lijst van vragen die ouders en verzorgers vaak stellen. Kijk of uw vragen hier beantwoord worden.