De beste zorg

Waarop moet je letten bij incontinentieproducten?

Je zou wel eens kunnen denken dat alle incontinentieproducten gelijkaardig zijn. Toch zorgen bepaalde eigenschappen voor een beduidend verschil in extra comfort en het welzijn voor het kind.

Deze rubriek is een praktische gids, die u uitlegt welke factoren een impact kunnen hebben op de zorgkwaliteit en gemak bij een kind met incontinentiestoornissen.

Het bereiken van de beste zorg

Belangrijk voor een goede incontinentiezorg is zich toe te spitsen zowel op het fysieke als op het emotionele comfort van uw kind: de juiste producten kiezen dat een maximum aan comfort bieden en de negatieve bijwerkingen te voorkomen.

Lekkages, slapeloze nachten op een vochtige matras of huidirritaties kunnen zware fysieke, emotionele en tijdrovende gevolgen hebben.

Welke factoren kunnen deze gevolgen helpen voorkomen?

 • Een verband met snellere absorptie houdt de huid droger en helpt oncomfortabele vochtigheid te voorkomen
 • Producten kiezen die zo goed als mogelijk afgestemd zijn op de fysieke toestand van uw kind om zo zijn/haar mentale comfort te bevorderen. Het vermindert ook het aantal te gebruiken verbanden per dag.
 • Minder vocht betekent minder kans op huidirritatie, vooral als uw kind langdurig moet zitten of liggen (bv. bij letsel of handicap)
 • Als uw kind in een liggende houding verschoond moet worden, helpen de hiervoor speciaal ontworpen producten bij u rugletsels te voorkomen
 • Minder lekkages betekent minder risico om het omgaan met en op een vochtige matras wakker te worden
 • Minder lekkage betekent dat u en uw kind ’s nachts beter kunnen doorslapen
 • Minder lekkage betekent minder verschoningen en minder was
 • Minder lekkage vermindert ook de angst voor schaamte dat een kind op school of tijdens het spelen kan hebben
 • Minder huidirritatie vermindert de behoefte aan extra huidsverzorging
 • Een vochtigheidsgraadindicator kan onnodige verschoningen helpen voorkomen
 • Voor het hoogste absorptieniveau kiezen, is niet altijd noodzakelijk, de juiste maat gebruiken is even belangrijk.
  Wenst u een gratis staal om u te helpen bij de keuze van het juiste product? (klik hier)

De juiste incontinentiezorg betekent dus kiezen voor een verband die rekening houdt met alle bovengenoemde aspecten. Dit alles om uw kind een maximum aan comfort te geven en om u tijd en rugletsels te besparen in uw dagelijkse verschoningsroutine.

Mochten de huidige voorgeschreven producten niet voldoen, dan adviseren wij u hierover te spreken met uw arts of incontinentieadviseur en te zoeken naar andere alternatieven.

Ontdek hoe TENA  zich wijdt aan de ontwikkeling van producten die de best mogelijke zorg bieden op TENA Voordelen.

 Alle kinderen zijn anders en elke kind heeft zijn specifieke behoeften. Om het passende product te vinden dat uw eisen tegemoet komt, ga naar de rubriek Zoek Product.