De missie van TENA

Wij hebben een duidelijke missie bepaald: mensen over de hele wereld, die leven of werken met urineverlies of incontinentie, een betere levenskwaliteit bieden.

Het draait allemaal om de mensen ...

Incontinentie komt niet alleen vaak voor, maar ook onafhankelijk van de leeftijd of de gezondheidstoestand, en treft mensen vaak in de bloei van hun leven.

Op zichzelf is het misschien geen heel ernstige aandoening, maar de sociale taboes die er bestaan rond incontinentie kunnen het zelfvertrouwen van de patiënt aantasten. Veel dingen die wij vanzelfsprekend vinden, zoals winkelen, sporten, of zelfs maar je kind optillen voor een knuffel, kunnen een probleem worden als iemand voortdurend bang is voor 'een ongelukje'.

Zonder een goede verzorging van de aandoening bestaat de mogelijkheid dat mensen die kampen met urineverlies geïsoleerd raken en zichzelf de dingen gaan ontzeggen waar ze juist het meest van genieten in het leven.

TENA vindt dat urineverlies mensen er niet van moet weerhouden om een volwaardig en gelukkig leven te leiden. Dat idee ligt aan de basis van al onze activiteiten: of we nu producten en diensten ontwikkelen, de beste praktijken voor continentiezorg binnen de gezondheidszorginstellingen bevorderen of het bewustzijn van de bevolking verhogen.

... een betere zorg verstrekken


In een maatschappij die vergrijst is het onvermijdelijk dat steeds meer mensen hulp nodig hebben, ofwel thuis met hun geliefden of in een zorginstelling. Voor mantelzorgers kan het omgaan met urine-incontinentie een lichamelijk, emotioneel en economisch belastende taak zijn. Wij willen het beste advies, de beste ondersteuning en producten geven, zodat zij de beste levenskwaliteit bereiken voor zichzelf en voor degenen voor wie ze zorgen.

Wij werken al vele jaren samen met zorgverleners en blijven producten, diensten en voorlichtingsmateriaal ontwikkelen die steeds doeltreffender zijn en bijdragen aan een optimale zorgverlening. Daarbij houden we ook rekening met de behoeften van de zorgverstrekkers en de economische realiteit van de zorgverlening op grote schaal.