Zwanger of bevallen en last van urineverlies?

Tijdens de zwangerschap, de bevalling en de maanden daarna ondergaat uw lichaam enorme veranderingen, zowel lichamelijk als hormonaal. Het is geen wonder dat uw blaas het daarbij zwaar te verduren krijgt. Het is heel normaal om in en na deze periode last van urineverlies te krijgen. Daarom leggen we hieronder uit wat uw lichaam doormaakt en hoe u met de veranderingen kunt omgaan.

Begrijp hoe uw lichaam verandert

Er wordt over het algemeen weinig informatie aan vrouwen gegeven over de invloed die een zwangerschap heeft op de blaas. De blaas bevindt zich meteen onder de baarmoeder, die groter wordt naarmate uw kindje groeit. Hier vindt u meer informatie.

Bent u al begonnen met oefeningen voor de bekkenbodemspieren?

Een van de beste manieren om urineverlies te voorkomen is uw bekkenbodemspieren gezond en sterk te houden tijdens en na de zwangerschap. Download ons oefenschema - en begin vandaag nog!

Bestaan er producten die u kunnen helpen?

Ook al hebt u urineverlies, dat mag u er niet van weerhouden om te genieten van de zwangerschap en uw baby. Met de juiste producten kunt u doen en laten wat u wilt, zonder u zorgen te maken over vervelende natte plekken. Ons assortiment TENA Lady en TENA Pants is ontworpen om u fris en droog te houden, zodat u zich kunt concentreren op uw baby, in plaats van op uw blaas.

En vergeet niet, u bent niet de enige!

Veel vrouwen krijgen te maken met urineverlies tijdens of na de zwangerschap. Nuttige informatie over de zwangerschap en de verhalen van een paar van die vrouwen kunt u lezen op De kijk van een moeder