Deze site gebruikt cookies. · Wat zijn cookies? Ik ga akkoord

Duurzaamheid

Zorg en respect zijn het middelpunt van alles wat we doen. Daarom spannen we ons bewust in om onze invloed op het milieu te verkleinen en alles meetbaar te maken, van het inkopen van grondstoffen voor producten tot afval en verbruik.

Betere zorg voor u en het milieu

TENA Solutions helpt u ervoor te zorgen dat u altijd het juiste product gebruikt, continentiezorg verbetert en op hetzelfde moment uw ecologische voetafdruk verkleint.

Betere zorg voor u en het milieu

Verbeterde zorg vermindert het afval

Ons brede productassortiment biedt optimaal comfort en pasvorm, wat lekkage voorkomt en de verschoningsfrequentie verlaagt. Door voor elke behoefte het juiste product te kiezen kunt u overmatig gebruik van producten voorkomen, afval en wasgoed verminderen en uiteindelijk de algehele invloed op het milieu en de kosten van continentiezorg verminderen.

Ontdek TENA voor verpleeghuizen

Bewezen inzet

SCA zet zich in voor de realisatie van duurzamere methoden. Daarom zijn we continu transparant in het delen van onze ecologische voetafdruk. Onze inzet voor duurzaamheid wordt vaak erkend en we zijn trots op onze vele prijzen voor onze inspanningen voor een beter milieu.

Lees meer over onze inzet voor het milieu

TENA Eco Actions

Inzet voor het milieu

Als onderdeel van onze voortdurende inzet voor het milieu vormen onze Eco Actions de stappen en processen die we volgen bij de ontwikkeling van duurzamere producten en diensten.

Sinds de jaren 90 hebben we de totale invloed van onze producten op het milieu gemeten en verminderd door middel van de Life Cycle Assessment (LCA). LCA berekent de som van alle broeikasgassen die een product tijdens de levenscyclus uitstoot, ook wel ecologische voetafdruk genoemd.

Onze LCA kijkt naar elke productiestap, van de inkoop van grondstoffen totdat de producten worden weggegooid. Door de ecologische voetafdruk van elk product te beoordelen, streven we ernaar de best mogelijke keuzes voor het milieu te maken.

Verandering bevorderen

We zijn trots op de vooruitgang die we al hebben geboekt en we blijven onszelf uitdagende doelen stellen voor de toekomst.

Tussen 2008 en 2014 verminderden we in Europa de ecologische voetafdruk van TENA Flex succesvol met 7% en die van TENA Pants met 18%. (Geverifieerd door externe partij IVL, Zweeds Instituut voor Milieuonderzoek).

Om ervoor te zorgen dat we verandering blijven bevorderen, hebben we ons een reeks doelen gesteld: 

  • Duurzamere producten ontwikkelen met verbeterd productontwerp en efficiënt en effectief gebruik van materialen

  • Ervoor zorgen dat onze grondstoffen van ecologische oorsprong zijn

  • Verminderen van product- en verpakkingsafval

  • Verminderen van de koolstofuitstoot door fossiele brandstoffen, elektriciteit en verwarming met 20% tussen 2005 en 2020

  • Voortdurend afval verminderen in onze bedrijven

  • Samenwerken met onze leveranciers om koolstofuitstoot in de gehele distributieketen te verminderen

574x262_C129_sustainability_green leafs.png

Gebruik van materialen met verantwoorde oorsprong

Bij TENA begrijpen we dat de keuzes die we vandaag maken van invloed zijn op het milieu en onze levens van morgen.

Aangezien de grootste ecologische invloed in de levenscyclus van TENA-producten wordt veroorzaakt door de productie van materialen, zorgen we ervoor dat de materialen die we gebruiken van verantwoorde en ecologische oorsprong zijn. Onze leveranciers dienen aan strikte normen te voldoen, die worden gehandhaafd door regelmatige controles voor het verzekeren van kwaliteit, productveiligheid, sociale verantwoordelijkheid en ecologische prestaties.

Eén van de materialen die we gebruiken in onze producten is houtvezel, een natuurlijke en hernieuwbare bron die alleen uit verantwoordelijk beheerde bossen afkomstig is.

Innovatie voor behoefte

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten of het verbeteren van ons huidige assortiment beginnen we altijd met het vaststellen van individuele en onvervulde behoeften. Al onze producten zijn intensief getest door eindgebruikers en verzorgers om ervoor te zorgen dat ze aan de gewenste behoeften voldoen. Door ons assortiment te ontwikkelen in reactie op specifieke behoeften verminderen we materiaal- en fabricageafval terwijl we voortdurend streven naar betere continentiezorg voor iedereen.

Efficiëntere, schonere productie

Bij TENA gebruiken we de nieuwste technologie om ervoor te zorgen dat onze fabricageprocessen zo efficiënt en energievriendelijk mogelijk zijn. De meerderheid van onze fabrieken ontving de internationale milieucertificering ISO14001 en we bereiden onze nieuwere productielocaties voor op deze certificering.

We werken voortdurend aan verbetering van onze productieprocessen, herwinning van overtollig materiaal en recycling van verpakking. Onze inspanningen leveren resultaten. In Europa hebben we onze hoeveelheid stortafval in de laatste zes jaar met bijna 70% verminderd.

574x262_TENA_meeting-the-family_257_V3_CMYK_Free for use

Geoptimaliseerd productgebruik

Met ons brede productassortiment kunt u het juiste TENA-product vinden, ongeacht of u een oplossing zoekt voor zo nu en dan druppelen of voor zwaardere lekken en golfjes. TENA-producten zijn ontworpen met een anatomische pasvorm en beschikken over optimaal absorberend vermogen voor verbeterde bescherming tegen doorlekken en geurtjes.

Met een effectieve oplossing voor continentiezorg zijn verschoningen minder frequent, wat uw budget en onze planeet ten goede komt. Aangezien ze speciaal ontworpen zijn om urineverlies tegen te gaan, zijn ze veel effectiever in het opslaan van vocht en geurtjes dan gebruikelijke producten voor vrouwelijke hygiëne. Dit betekent ook dat gebruikers een kleiner, comfortabeler product kunnen kiezen, dat minder materiaal verbruikt.