Language
NL |  FR
Gratis TENA Men-proefverpakking Ontvang een gratis proefpakket Bestel nu

Veelgestelde vragen

Hebt u algemene vragen over ongewenst urineverlies? Bekijk dan eerst onze veelgestelde vragen.

Is mijn aandoening permanent?

Niet per definitie. De symptomen kunnen worden verminderd afhankelijk van het soort ongewenst urineverlies waarmee u te maken heeft en zo kunt u terug naar een leven waarin u zich niet druk hoeft te maken over ongewenst urineverlies. Raadpleeg uw dokter om erachter te komen welke behandeling voor u werkt.

Moet ik voor altijd stoppen met het drinken van koffie?

Nee, maar het is beter om de hoeveelheid koffie die u drinkt te verminderen. Cafeïne en alcohol zijn twee van de meest voorkomende boosdoeners die ervoor zorgen dat de hoeveelheid urine toeneemt.

Wanneer zie ik resultaat van de bekkenbodemoefeningen?

Dit is afhankelijk van uw huidige conditie, maar het is goed om u te realiseren dat het tijd kost voordat u resultaat kunt zien van de bekkenbodemoefeningen. Houd er rekening mee dat de oefeningen zorgen voor een verbetering op de lange termijn en niet op de korte termijn, dus geef het wat tijd en houd in uw achterhoofd dat het een aantal weken kan duren voordat u enige verandering ziet. Er zijn ook fysiotherapeuten die zich bezighouden met bekkenbodemoefeningen, dus aarzel niet om er een te raadplegen.

Hoe weet ik welk product van TENA ik moet gebruiken?

Indien u onzeker bent over het product dat u het eerst wilt proberen, raad ik u aan om het Keep Control-proefpakket van TENA te proberen. Dit pakket bevat gratis proefverpakkingen van TENA zodat u de keuze hebt om de selectie van producten eerst thuis uit te proberen voordat u iets koopt. Het is ook goed om uw dokter om advies te vragen, aangezien hij of zij misschien weet welk product het beste voor u kan werken.

Waarom krijgen sommige mannen last van ongewenst urineverlies?

Ongewenst urineverlies kan om vele verschillende redenen optreden en het is belangrijk om te beseffen dat het vaak voorkomt onder mannen. Sterker nog, 1 op de 4 mannen boven de 40* heeft last van enige vorm van ongewenst urineverlies. De onderliggende oorzaken verschillen van man tot man, maar de meest voorkomende oorzaken hebben onder andere te maken met verzwakte bekkenbodemspieren, leeftijd, obesitas of een vergrote prostaat. In sommige gevallen gaat het om een erfelijke aandoening. Het is belangrijk dat u uw dokter raadpleegt om erachter te komen wat bij u de oorzaak is.
*Gebaseerd op een onderzoek uitgevoerd door SCA in 2012 onder mannen boven de 40 in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Rusland en Mexico. Beschikbare gegevens zijn niet gepubliceerd.

Is incontinence a sign of prostate cancer?

It’s a common misconception to think that drips and dribbles could be a sign of prostate cancer. While there aren’t so many early warning signs, family history and diet can both be risk facts. If you’re concerned about your risks, or any symptoms you might have, chat to your doctor.

I have an enlarged prostate, should I be worried?

Prostate growth is normal and for some men it grows a little, while for others a lot. In some cases, an enlarged prostate or benign prostatic hyperplasia (BPH), can cause pain and Lower Urinary Tract Symptoms like, hesitancy, slow stream or inability to void, amongst other things. This is due to the enlarged prostate putting pressure on the bladder. There are good treatments available so if you are concerned chat with your doctor.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.