Taal
NL | FR

Oooeps momentjes

Bepaalde situaties zoals lachen, niezen en tillen kunnen licht urineverlies veroorzaken. Oooeps momentjes kunnen schrikbarend zijn, wat niet verrassend is omdat niemand je daar ooit over vertelt.  
 
Als het jou overkomt, is het belangrijk om te weten dat urineverlies geen invloed hoeft te hebben op je levensstijl. Door de juiste bescherming voor licht urineverlies te gebruiken kun je gewoon blijven doen wat je wilt – Oooeps momentje of niet. Met lights by TENA hoeft je lichte urineverlies geen groot probleem te zijn.

Voor en na menstruatie

De meeste mensen zijn bekend met premenstrueel syndroom, of PMS, en het is betrekkelijk eenvoudig om hier informatie over te vinden. Een onderwerp dat minder vaak wordt besproken is hoe ongesteldheid en alles daar omheen van invloed is op de blaas. Maar dit is wel het geval. Een menstruatiecyclus betekent dat je ook een soort blaascyclus hebt. Net nadat je ovuleert, is er een verhoging van een spierontspannend hormoon in je lichaam. Daardoor is het ongeveer een week voor je menstruatie moeilijker om kleine hoeveelheden urine tegen te houden. Als je lights by TENA tijdens deze periode gebruikt hoeven deze Oooeps momentjes je niet in de weg te staan. De inlegkruisjes en Ultra Towels uit ons assortiment zijn zo effectief in het absorberen van licht urineverlies dat je het niet eens opmerkt. 

Het kan wel om te lachen zijn

Is het door die kleine ongelukjes moeilijk om te blijven lachen? Lachen zou leuk moeten zijn, maar doordat de samentrekking van je buikspieren tijdens het lachen druk uitoefent op je blaas en bekkenbodem, kan het ook tot een Oooeps momentje leiden. Hetzelfde geldt voor niezen en hoesten. In deze situaties komt licht urineverlies vaker voor dan anders. De producten van lights by TENA bieden voldoende zekerheid. 

Alsof trainen nog niet zwaar genoeg was!

Veel mensen ervaren dat licht urineverlies vaker voorkomt tijdens het trainen. En hoe oneerlijk het ook is (want zeg nou zelf, het is geen aardige beloning voor het feit dat je voor je lichaam zorgt), is het gewoon een simpel feit: trainen vormt een van de meest typische Oooeps momentjes. Dit komt doordat er extra druk op de gevoelige blaas wordt uitgeoefend door rennen, springen of zwaar tillen. Gelukkig kun je je met het juiste product blijven richten op de work-out en eventueel urineverlies tijdens het trainen vergeten. De vloeistof die ontsnapt wordt snel opgenomen door de FeelFreshTM- technologie in de inlegkruisjes en Ultra Towels van lights by TENA. 

Wat andere vrouwen ervan zeggen

Ik was verrast toen ik voor het eerst licht urineverlies merkte. Maar toen ik het hier met mijn vrienden over had, bleek dat zij dit ook bijna allemaal hebben.

Karen

42