U lijkt zich te bevinden in <country>

Bezoek uw lokale TENA-website voor lokale informatie.

Taal
NL |  FR

Incontinentie en hygiëne

Oudere vrouw die haar huid verzorgt met jongere vrouw – uw naaste de beste hygiëne bieden

Incontinentie en hygiëne

Hygiëne is een belangrijk onderdeel van zorgen voor iemand met incontinentie. Dit is ook het gebied waarin u een groot, positief verschil kan uitmaken voor hun geluk en comfort. 

Waarom is hygiëne zo belangrijk?

De huid van ouderen is al kwetsbaar. En door incontinentie kan de huid nog zwakker worden. Dit kan gebeuren als het vocht van urine en/of ontlasting achterblijft op de huid van uw naaste. Hun huid kan dan geen beschermende barrière meer vormen. Als gevolg hiervan kan deze beschadigd raken. Wanneer de huid open is kunnen bacteriën binnendringen en onprettige uitslag veroorzaken.

Waarom geen normale zeep?

U zult misschien denken dat regelmatig wassen het probleem kan oplossen. Maar als u hun huid frequent wast met normale zeep en water, kan het de situatie verergeren. Wassen met normale zeep kan de huid uitdrogen, waardoor deze nog verder verzwakt raakt. Dit kan uitslag veroorzaken, en in combinatie met incontinentie kan dit het vermogen van de huid om infectie te voorkomen, verminderen. 
 
Hoewel dit allemaal heel onprettig klinkt, zijn er verschillende manieren waarop u kunt helpen goed voor de huid van uw naaste te zorgen.

Huidverzorgingstips voor u en uw naaste

Voor veel verzorgenden is hun routine eenvoudiger geworden door traditionele reiniging met water en zeep te vervangen met producten zonder ‘wassen’. Deze producten verlichten de oudere huid omdat er niet steeds met water wordt gewassen, wat de huid kan uitdrogen. 
 
Onze TENA Wash Cream is een mild reinigingsproduct dat de oudere huid hydrateert en beschermt.
 
In het assortiment producten voor verzorgend wassen is zelfs shampoo met een formule ‘zonder wassen’ te vinden. Dit is vooral handig voor verzorgenden van wie de naaste het grootste deel van de tijd in bed doorbrengt. Om te zorgen dat het haar van uw naaste lekker ruikt en fris aanvoelt, probeer dan onze TENA Shampoo Cap.
 
Het is geen nieuws dat incontinentie voor onprettige geurtjes kan zorgen, waardoor uw naaste zich zelfbewust of ongemakkelijk kan voelen. Maar het is belangrijk om geen sterk geparfumeerde producten te gebruiken die de geur slechts maskeren. Ons assortiment TENA-producten voor verzorgend wassen helpt uw naaste niet alleen met een fris gevoel maar rekenen ook af met onaangename geurtjes. 
 
Om de hygiëneroutine van uw naaste nog eenvoudiger te maken, kunt u multifunctionele producten gebruiken, zoals onze TENA-shampoo en douchegel. Hierdoor hoeft u slechts één product te gebruiken in plaats van twee, zodat u tegelijkertijd de huid en de haren van uw naaste kunt verzorgen.
 
Door verschillende soorten wegwerpdoekjes bij de hand te hebben, kunt u de dagelijkse hygiëneroutine van uw naaste eenvoudiger maken. 
 
  • Wegwerpdoekjes verlagen het risico op kruisbesmetting, wat soms kan voorkomen met herbruikbare handdoeken.
  • Vochtige reinigingsdoekjes voor eenmalig gebruik zijn ook heel handig voor snel opfrissen tussen douchebeurten in, of wanneer u uw naaste helpt bij het verschonen van hun incontinentieproducten.
Hieronder vindt u meer informatie over onze speciaal ontwikkelde TENA-doekjes. Deze producten helpen u de hygiëneroutine van uw naaste snel en eenvoudig te maken. Met de speciale textuur en het zachte materiaal kunt u er zeker van zijn dat onze doekjes de kwetsbare huid van uw naaste reinigen en verzorgen. 
 

Een handige checklist

Het is goed om altijd voorbereid te zijn en klaar te staan om uw naaste te reinigen wanneer ze uw hulp nodig hebben. Hieronder vindt u een lijst van zaken die essentieel zijn om bij de hand te hebben, thuis of onderweg. Door deze producten bij de hand te hebben, kunt u uw naaste de hele dag door helpen zich fris en comfortabel te voelen. 
 
  • Wegwerpbare vochtige reinigingsdoekjes (voor snelle reiniging) en droge doekjes voor wassen met water
  • Wegwerphandschoenen
  • Extra ondergoed, extra producten voor incontinentiebescherming (slips/flex of ondergoedvarianten in geval van ongelukjes in huis of onderweg) 
  • Milde reinigingslotion of gel voor gebruik met of zonder water (vooral als uw naaste regelmatig ongelukjes heeft of als u zich buitenshuis bevindt)
  • Extra grote plastic zakjes (voor bevuilde kleding en/of gebruikte producten voor incontinentiebescherming)