Deze site gebruikt cookies. · Wat zijn cookies? Ik ga akkoord

Het Banakekele Project – zorgen voor de mensen die dat nodig hebben

De meeste mensen die in de townships van Zuid-Afrika wonen moeten het doen met een krap budget, zonder goede toegang tot gezondheidszorg. Er is weinig bewustzijn op het gebied van incontinentie, terwijl het een aanzienlijk deel van de bevolking treft. In 2018 begon TENA aan de missie om de mensen in de townships van Johannesburg te helpen met incontinentiezorg en voorlichting. We noemen dit het Banakekele Project, een uitdrukking uit het Zoeloe die “voor hen zorgen” betekent.

Deel worden van de gemeenschap

Plaatselijke inwoners die een bezoek brengen aan de mobiele pop-up klinieken.

Het TENA-team is er trots op om bij te dragen aan de traditie van Ubuntu, een Zuid-Afrikaans concept van onderlinge verbondenheid en mededogen, en om deel te worden van de gemeenschappen in de townships door algemene gezondheidszorg te bieden in mobiele pop-up klinieken. Deze klinieken bieden betaalbare basiszorg voor de mensen die dit nodig hebben. Diensten omvatten het meten van de BMI, bloeddruk, bloedsuikerspiegel, HIV en andere algemene testen. Tegelijkertijd presenteerde TENA een nieuw incontinentieproduct – net zo effectief als de producten die al op de markt zijn, maar 50% zo betaalbaar.

Lokale zorgverleners zien het verschil

“Het [TENA]product is eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat ik meer tijd vrijhoud voor andere dingen. Ik hoef me niet meer druk te maken over het verwisselen van het verband.” zegt Nomusa, een Zuid-Afrikaanse verzorgende.  Phindile, een andere verzorger, zegt dat “de kwaliteit van het product beter is, het gaat langer mee en bespaart geld [vergeleken met de alternatieve mogelijkheden].”

Een verzorger laat zien hoe de verschillende incontinentieproducten van TENA gebruikt worden.

De gemeenschappen voorlichten over incontinentie

Een aanblik van de straten van Johannesburg, druk met mensen.

Net als overal ter wereld is het kennisniveau over incontinentie laag en het stigma eromheen hoog. Daarom is voorlichting geven over incontinentie een van de belangrijkste doelen voor de professionele TENA-verpleegkundigen van het Banakekele Project. 
 
Het welzijn verbeteren van Zuid-Afrikaanse gemeenschappen
In aansluiting op het duurzaamheidsdoel van TENA om tegen 2030 het welzijn van 100 miljoen mensen te verbeteren, heeft het Banakekele Project meer dan 16.000 mensen bereikt in 100 verschillende gemeenschappen, waardoor het een sterke fundering heeft gekregen onder de inwoners van Zuid-Afrikaanse townships.  

Ingrediënten en veiligheid; onze TENA-producten onder de loep genomen

We hebben een overzicht gemaakt van alle ingrediënten die we in onze producten gebruiken.

Lees meer
Ingrediënten en veiligheid; onze TENA-producten onder de loep genomen