Deze site gebruikt cookies. · Wat zijn cookies? Ik ga akkoord

Ingrediënten en veiligheid van TENA-producten

Onze TENA-producten onder de loep genomen

Al tientallen jaren lang gebruiken miljoenen mensen van over de hele wereld veilig onze TENA producten, iedere dag weer. We begrijpen dat het belangrijk is dat onze klanten zich comfortabel en beschermd voelen door de producten die ze gebruiken. Om te garanderen dat er alleen veilige materialen en ingrediënten worden gebruikt in de producten van TENA, hebben we robuuste procedures en veiligheidsnormen ingesteld. Dit zorgt er ook voor dat er alleen goedgekeurde materialen worden gebruikt, en dat er wordt voldaan aan de relevante wetgeving.

De materialen die worden gebruikt in al onze absorberende producten zijn zorgvuldig getest door zowel interne als externe experts, zoals gecertificeerde testinstituten, om ervoor te zorgen dat ze veilig kunnen worden gebruikt voor het beoogde doel en dat ze voldoen aan alle wettelijke eisen.

Het Banakekele Project – Zorgen voor de mensen die dat nodig hebben

We zijn begonnen aan een missie om basiszorg te bieden aan de mensen van Johannesburg die dat het hardst nodig hebben.

Lees meer

Productveiligheid

Alle hygiëne- en incontinentieproducten van TENA kunnen veilig worden gebruikt voor de beoogde doeleinden. Ze bevatten veelvoorkomende materialen die al vele jaren veilig worden gebruikt in uiteenlopende absorberende hygiëneproducten door miljoenen mensen over de hele wereld. De grondstoffen worden veelal gekozen vanwege hun vermogen om vloeistof te absorberen en vast te houden, om doorlekken te voorkomen en comfort te bieden.

Daarnaast werken we samen met EDANA, de internationale handelsorganisatie voor de nonwoven-branch en gerelateerde industrieën, om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de hoogste normen voor milieu en productveiligheid. De leden van EDANA hebben zich vrijwillig toegelegd op hoge niveaus van kwaliteit en veiligheid van absorberende hygiëneproducten.

Wat is een TENA product?

Deel van productMateriaalFunctie
Materiaal oppervlakteVezelmateriaal gemaakt van polypropeen/polyethyleen polyester/viscose.Het product houdt u droog en comfortabel door de vloeistof te absorberen.
OpnamelaagPoreus materiaal van houtvezel of polyestervezel.Vervoert vloeistof van de oppervlakte naar de kern van het product, waar de vloeistof wordt opgeslagen.
Absorberende kernPapierpulp, een combinatie van papierpulp en superabsorberende middelen voor incontinentieverband en inlegkruisjes. In sommige producten wordt een poreus materiaal op papierbasis gebruikt.Absorbeert vloeistoffen en houdt deze vast.
KleefstofDe kleefstof bestaat uit verschillende polymeren en synthetische hars.De kleefstof heeft twee functies:
1. Verbindt de verschillende lagen van het product.
2. Verbindt het product aan het ondergoed.
Materiaal achterkantPolyethyleenfilm. In sommige inlegkruisjes wordt een vezelmateriaal gebruikt.Voorkomt lekken.
BevestigingsmateriaalPolymeermaterialenHoudt het product op zijn plaats.
Elastisch materiaalPolymeermaterialenGeeft het product een goede pasvorm.
Geur
(alleen bepaalde producten)
ParfumGeeft het product een frisse geur.
OpdrukInktBenadrukt de vorm en functie van het product.
AfdekpapierMet silicone bedekt papierBenadrukt de vorm en functie van het product.
Enkele verpakking
(betreft bepaalde producten)
Polyethyleenfilm, dat in sommige producten bedekt is met silicone.Beschermt het product zodat u een enkel product kunt meenemen zonder dat deze vies wordt.
Externe productverpakkingZakken of doos van polyethyleen.Beschermt het product. Dit is de verpakking die u in de winkel op de plank ziet staan.

Verklarende woordenlijst

Hernieuwbare papierpulp
Pulp gemaakt van houtvezel uit verantwoord beheerde bossen. De pulp wordt gebruikt in ons incontinentieverband en inlegkruisjes.

Vezelmateriaal (niet-geweven)
Een dun materiaal, lijkt op textiel. De term wordt in de textielindustrie gebruikt voor materialen die niet geweven of gebreid zijn, zoals vilt.

Polymeren
Moleculen met een lange keten die natuurlijk of synthetisch kunnen zijn. Plastic en het menselijk DNA bestaan bijvoorbeeld uit polymeren.

Polypropeen/polyethyleen/polyester
Een aantal van de meest voorkomende soorten plastic ter wereld. Gebruikt in verscheidene alledaagse producten, van ondergoed tot dekens.

Superabsorberend polymeer (SAP)
Gebruikt voor zijn vocht vasthoudende werking. Veelal gebruikt in incontinentieverband, luiers en kompressen.

Synthetische hars
Viskeuze vloeistof die snel hard wordt, waardoor het ideaal is om materialen te verbinden.