Deze site gebruikt cookies. · Wat zijn cookies? Ik ga akkoord

Duurzaamheid

We spannen ons optimaal in om negatieve milieueffecten te verkleinen: van het inkopen van grondstoffen voor producten tot afval en verbruik.

Betere zorg voor u en het milieu

Met TENA Solutions helpen wij u altijd het juiste product te gebruiken zodat uw continentiezorg verbetert en uw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is.

Betere zorg voor u en het milieu

Betere zorg met minder afval

Ons brede assortiment biedt optimaal comfort met minder lekkages en minder verschoningen. Door de juiste productkeuze voorkomt u overmatig gebruik en vermindert u afval en wasgoed.

Ontdek TENA voor verpleeghuizen

Bewezen duurzaamheid

Essity rapporteert jaarlijks haar ecologische voetafdruk. We zijn trots op de vele prijzen voor onze inspanningen voor een beter milieu.

Lees meer over onze inzet voor het milieu

TENA eco activiteiten

Inzet voor het milieu

Sinds de jaren 90 hebben we het effect van onze producten op het milieu gemeten en verminderd door middel van de Life Cycle Assessment (LCA). LCA berekent de som van alle broeikasgassen die een product tijdens de levenscyclus uitstoot, ook wel ecologische voetafdruk genoemd.

Onze LCA kijkt naar elke productiestap, van de inkoop van grondstoffen totdat de producten worden weggegooid. Door de ecologische voetafdruk van elk product te beoordelen, maken we de best mogelijke keuzes voor het milieu.

Uitdagende doelstellingen

Tussen 2008 en 2014 verminderden we in Europa de ecologische voetafdruk van TENA Flex met 7% en die van TENA Pants met 18%. (Geverifieerd door externe partij IVL, Zweeds Instituut voor Milieuonderzoek).

Ook voor de toekomst hebben we uitdagende doelen:

  • Duurzamere producten ontwikkelen: betere producten met efficiënt en effectief gebruik van materialen
  • Meer ecologische grondstoffen gebruiken
  • Minder product- en verpakkingsafval
  • 20% minder koolstofuitstoot door fossiele brandstoffen, elektriciteit en verwarming tussen 2005 en 2020
  • Minder afval in onze bedrijven
  • Samenwerken met leveranciers om koolstofuitstoot in de hele distributieketen te verminderen

574x262_C129_sustainability_green leafs.png

Gebruik van materialen met verantwoorde oorsprong

Aangezien het grootste ecologische effect van TENA producten wordt veroorzaakt door de productie van materialen, zorgen we ervoor dat deze van verantwoorde en ecologische oorsprong zijn. Onze leveranciers voldoen aan strikte eisen op het gebied van kwaliteit, productveiligheid, social responsability en ecologische prestaties. Zo is één van de materialen die we gebruiken houtvezel, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Efficiëntere, schonere productie

Bij TENA gebruiken we de nieuwste technologie in de fabricage. Zo produceren we zo efficiënt en energievriendelijk mogelijk. Onze meeste fabrieken produceren conform de internationale milieucertificering ISO14001. Verbeterde productieprocessen, herwinning van overtollig materiaal en recycling van verpakking leveren resultaten op: in onze Europese fabrieken is de stortafval in de laatste zes jaar met bijna 70% verminderd.

Het juiste product kiezen

Binnen het brede TENA assortiment vindt elke gebruiker altijd de juiste oplossing. TENA producten hebben een anatomische pasvorm en hebben een optimaal absorberend vermogen voor goede bescherming tegen doorlekken en geurtjes. Door precies het goede product te kiezen bij de mate van urineverlies kan een zo klein mogelijk product gekozen worden, dat minder materiaal verbruikt.

574x262_TENA_meeting-the-family_257_V3_CMYK_Free for use