U lijkt zich te bevinden in <country>

Bezoek uw lokale TENA-website voor lokale informatie.

Taal
NL |  FR

Over incontinentie

Vooraanzicht van zelfverzekerde, vrouwelijke chef-kok die voor een voedseltruck in de stad staat

Soorten incontinentie en oorzaken.

Ongewenst urineverlies. Daar komt incontinentie op neer. Maar wist u dat er verschillende soorten ongewenst urineverlies zijn, en ook verschillende oorzaken hiervoor?

Meer leren over uw aandoening

Miljoenen mensen ervaren ongewenst urineverlies. Maar veel mensen weten er niet veel over. Dat is jammer, want als u de oorzaken en soorten incontinentie begrijpt, is het makkelijker om met de aandoening om te gaan en volop van het leven te blijven genieten. 
 
Als u bijvoorbeeld weet dat u te maken hebt met stressincontinentie, dan kunt u er veel bij winnen door regelmatig ‘snelle samenknijping’ te doen. En als u last hebt van aandrangincontinentie kunt u de blaas trainen om beter urine vast te houden, of de hoeveelheid urine die de blaas kan vasthouden vergroten en stapsgewijs de hoeveelheid tijd tussen lediging verlengen (uitstellen van urineren).  
 
Ongeacht het soort of de oorzaak, moeten we ons openstellen en incontinentie beter erkennen. Begin met uw dokter, de volgende keer dat u hem of haar ziet. We hebben een lijst met vragen samengesteld die u mee kunt nemen

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.