U lijkt zich te bevinden in <country>

Bezoek uw lokale TENA-website voor lokale informatie.

Taal
NL |  FR

Hoe zwangerschap uw blaas kan beïnvloeden

Een zwangere vrouw houdt haar buik vast terwijl ze voor een raam staat

Wat te verwachten wanneer u in verwachting bent

Zwanger zijn kan een vreugdevolle tijd zijn. Wachten op een nieuw gezinslid en hiervoor plannen maken is opwindend en zelfs verheugend. Maar we moeten niet bang zijn om de meer nadelige kanten van zwangerschap te bespreken. De baby laat zich in zijn groei bijvoorbeeld niet tegenhouden door uw ingewanden. Al die dingen moeten maar gewoon ruimte voor hem maken. En uw wolk van een kindje zal geen respect tonen voor uw blaas wanneer hij begint te schoppen, zodat u vaak aandrang voelt om naar het toilet te gaan. 
 
Het extra gewicht dat tijdens de zwangerschap meegedragen wordt, kan druk uitoefenen op uw bekkenbodemspieren en -ligamenten en op de blaas. 
 
Tijdens de zwangerschap komen er hormonen vrij die invloed uitoefenen op het weefsel en de spieren in het lichaam, waardoor deze kunnen uitzetten naarmate de baby groeit. Dit stelt de spieren in de bekkenbodem in staat om zachter en soepeler te worden, om zo de bevalling beter te laten verlopen. Dit kan het moeilijker maken voor de spieren en ligamenten om de bekkenbodemorganen op hun plek te houden. En na de bevalling kan ongewenst urineverlies blijven optreden omdat het baren de bekkenbodemspieren verzwakt, wat kan leiden tot stressincontinentie. Veel vrouwen die last hebben van incontinentie gerelateerd aan zwangerschap merken dat kegeloefeningen echt het verschil voor hen kunnen uitmaken.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.