Taal

Verbeter uw complete zorg

TENA Solutions is een efficiënte samenwerkende methode, waarbij we personeel in zorginstellingen helpen bij het vinden, implementeren en handhaven van meetbare verbeteringen voor continentiezorg en persoonlijke hygiëne.

574x262_video-screenshot_meeting.jpg

Bied elke individuele bewoner het juiste product en geïndividualiseerde zorg en creëer blijvende effecten in uw gehele zorginstelling. Het implementeren van TENA Solutions is een bewezen manier voor het verbeteren van het welzijn van bewoners. Het gebruik van de juiste producten en routines voor elke persoon stimuleert niet alleen continentie en goede gezondheid van de huid, maar verbetert ook de werkomgeving, uw budget en de ecologische voetafdruk. 

Waar TENA Solutions geïmplementeerd is in de wereld, vertonen de resultaten een duidelijke zorgverbetering bij 95% van de zorginstellingen. [1]

Managers van zorginstellingen kunnen de totale kosten verlagen en het personeel krijgt meer tijd voor meer gewaardeerde zorg. Zorg die wordt aangepast aan elke individuele bewoner, zodat elke bewoner de zorg krijgt waar hij/zij behoefte aan heeft.

Als u meer informatie wilt over de manier waarop u en uw bewoners kunnen profiteren van TENA Solutions, neem dan contact op.

Samenwerken

Ons proces dat u helpt bij het vinden, implementeren en behouden van grote verbeteringen in uw continentiezorgplan bestaat uit drie stappen.

TENA Solutions voor continentiezorg

Planning

We beoordelen uw zorgroutines om gebieden te vinden die voor verbetering vatbaar zijn. Vervolgens maken we een actieplan en voeren we een testimplementatie van TENA Solutions uit. Na de test bieden we u de resultaten aan en tonen we de meetbare verbeteringen.

Coaching

Wanneer we het actieplan starten en uitvoeren zorgen we ervoor dat u gedurende het hele proces expertondersteuning en begeleiding krijgt. Onze experts bij TENA trainen, coachen en ondersteunen uw personeel in hun dagelijkse taken terwijl TENA Solutions wordt geïmplementeerd. Uw personeel wordt ondersteund in alle aspecten, van het implementeren van individuele zorgplannen tot de beste methode voor productkeuze en routines voor persoonlijke hygiëne en continentiezorg.

Controle

In deze fase volgen we de resultaten en meten we welk verschil de geïmplementeerde maatregelen hebben gemaakt. Dit controleproces wordt continu herhaald, want TENA Solutions draait om voortdurende verbetering. De resultaten van deze controle en meting worden gebruikt om nieuwe actieplannen te maken, die voor nog meer verbetering zorgen.

We werken al meer dan 50 jaar samen met zorgverleners. Dankzij onze vele jaren met professionele partnerschappen hebben we beste zorgroutines voor persoonlijke hygiëne en continentiezorg ontwikkeld. Deze zijn over de gehele wereld geïmplementeerd.

In combinatie met onze hoogwaardige, innovatieve producten en ondersteuning van een expert wanneer u die nodig hebt, biedt TENA Solutions een geïntegreerde aanpak waarmee u verbeteringen in uw continentiezorg vindt, implementeert en behoudt.

Het welzijn van de bewoners verbeteren

Onze individuele zorgplannen leiden tot verbeterde continentiezorg, niet alleen met meer waardigheid, maar ook met meer onafhankelijkheid. Zorginstellingen met geïmplementeerde TENA Solutions ervaren [2,3]:

 • Minder onnodige onderbrekingen voor verschoningen 

 • Minder lekkage
 • Comfortabelere dagelijkse hygiëne
 • Verbeterde gezondheid van de huid

TENA Solutions voor continentiezorg

Verbeter uw werkatmosfeer

Elke verzorger dient zich altijd vertrouwd te voelen met de zorg die hij/zij verleent. Met onze gemakkelijk te volgen zorgprotocollen draaien uw dagelijkse zorgroutines soepeler en houdt u tijd over voor meer gewaardeerde zorg. Met TENA Solutions kan uw personeel het volgende bereiken:

 • Minder verschoningen van beddengoed en kleding
 • In de praktijk bewezen beste zorgroutines krijgen
 • Onnodige verschoningen vermijden
 • Minder huidproblemen
 • Een betere werkatmosfeer

TENA Solutions voor continentiezorg

Beter budgetbeheer

Met geïndividualiseerde zorg vermindert u het productverbruik, de kosten voor wasgoed, afval en uitgaven aan huidbehandeling. We helpen u bij het implementeren van de beste individuele zorgmethoden op een efficiënte manier die leidt tot meetbare resultaten voor gezondheid en kosten. U kunt bijvoorbeeld:

 • Productverbruik verlagen
 • Kosten voor huidverzorging verlagen

 • Kosten voor wasgoed verlagen

 • Kosten voor afval verlagen

 • Efficiëntie van medewerkers helpen verbeteren

 • Gemakkelijker voldoen aan regelgeving

TENA Solutions voor continentiezorg

Beter milieu

Als u onnodig productverbruik elimineert, dan vermindert uw afval en de ecologische voetafdruk. Een andere uitstekende reden om met geïndividualiseerde zorg te werken. Met TENA Solutions doet u het volgende:

 • Verbruik van incontinentieproducten verminderen
 • Verbruik van huidverzorgings- en reinigingsproducten verminderen
 • Energieverbruik verminderen
 • Materiaalafval verminderen

TENA Solutions voor continentiezorg

Referenties

1Gearchiveerde Essity-gegevens; 181 TENA Solutions casestudies in de wereld, vooral in Europa maar ook in de Verenigde Staten, Canada en China 2011-13. 
2Gearchiveerde Essity-gegevens: Alle statistieken op basis van gemiddelde percentages van 85-181 TENA Solutions casestudies in de wereld, vooral in Europa maar ook in de Verenigde Staten, Canada en China. Resultaten verschillen tussen landen en zorginstellingen, afhankelijk van de omstandigheden in het zorginstelling voorafgaand aan de implementatie van TS 2011-13.
3Cowi-onderzoek, Denemarken 2009.