Taal

  Een comfortabele en complete lichaamsreiniging

  Met TENA Wet Wash Gloves wordt het hele lichaam gewassen met een pakje kant-en-klare met lotion geïmpregneerde wegwerpwashandjes. Verzorgend Wassen helpt de conditie van de huid te verbeteren dankzij de reinigende pH-neutrale ingrediënten en de snel intrekkende verzorgende lotionNadrogen is niet nodig. Geen gedoe met waskommen, minder wasgoed, geen natte bedden meer en sneller klaar. 

  Geschikt voor iedere zorgvrager!

  Verzorgend Wassen is voor al uw zorgvragers comfortabel en heeft extra toegevoegde waarde voor: 

  • Tijdens het revalideren / ter bevordering van de zelfstandigheid 

  • Zorgvragers die minder mobiel zijn 

  • Zorgvragers met angst voor wassen met water 

  • Zorgvragers die bedlegerig  en/of in de laatste fase van het leven zijn 

  Voordelen voor zorgvragers én zorgverleners

  TENA Wet Wash Gloves zijn ontwikkeld om de kwetsbare huid optimaal te verzorgen en kruisbesmetting te minimaliseren. Het is voor zorgvragers én zorgverleners veel minder belastend, hygiënischer en comfortabeler. 

  • Heel zacht voor de kwetsbare huid: Zachte wegwerpwashandjes met een reinigende en verzorgende lotion, pH-neutraal, dermatologisch getest en parabenen-vrij. 

  • Hygiënisch: Per zorgvrager een pakje. Na gebruik worden de washandjes weggegooid. Waskommen, katoenen washandjes en handdoeken om na te drogen zijn overbodig.  

  • Verschillende geurvariantenVerkrijgbaar met milde geur, frisse geur en ongeparfumeerd. 

  • Minder belastend voor zorgverlener en zorgvrager: 25% minder fysieke inspanning3: geen gebruik van waskommen, geen katoenen washandjes uitwringen. Minder handelingen, want afspoelen en nadrogen zijn overbodig. Minder wasgoed!  

  • Meer tijd voor ander zorg: Tot wel 38% tijdsbesparing per volledige lichaamsreiniging3 

  Verzorgend Haarwassen met TENA Shampoo Cap

  TENA Shampoo Cap is speciaal ontwikkeld voor zorgvragers die, om welke reden dan ook, niet meer onder de douche gaan en/of in bed liggen. De Cap is aan de binnenzijde geïmpregneerd met een speciale haarwaslotion, die zowel een reinigende als een verzorgende werking heeft. U hoeft het haar niet uit te spoelen. Het resultaat is een goede reiniging en verzorging van het haar.

  • Verhoogd comfort voor de zorgvragerZorgvragers ervaren het gemak van haarwassen in een stoel of in bed zonder extra hulpmiddelen. Met TENA Shampoo Cap masseert u de hoofdhuid. Dit wordt door zorgvragers als zeer aangenaam ervaren. 

  • Betere hygiëneDe buitenkant van de Shampoo Cap is geplastificeerd, zo blijven de handen van de zorgverlener droog. 

  • Minder fysieke belastingDoor deze manier van haar wassen worden de statische en de dynamische belasting voor de zorgverlener sterk gereduceerd. 

  TENA Wet Wash Glove en Shampoo Cap

  Verzorgend en aangenaam

  TENA Shampoo cap

  Stap 1

  Verwarm voor meer comfort de Shampoo Cap in de verpakking in de microgolfoven (max. 30 sec op 500 watt). Scheur de verpakking aan een gekartelde zijde open. Controleer de temperatuur voor gebruik en voel met name ook goed aan het rubberen elastiekje. 

  TENA Shampoo cap

  Stap 2

  Stel de zorgvrager op haar/zijn gemak en vertel wat u gaat doen. Plaats de Shampoo Cap over de haren, laat de oren vrij. Plaats eventueel een kleine handdoek onder het hoofd op het kussen. 

  TENA Shampoo cap

  Stap 3

  Masseer de Shampoo Cap 3 tot 4 minuten over het hoofd en verwijder dan de Cap. Naspoelen is niet nodig. 

  TENA Shampoo cap

  Stap 4

  Droog het haar met een handdoek. Breng het haar weer in model. 

  TENA Shampoo Cap

  Stap 5

  Gooi de Shampoo Cap na gebruik weg. 

  Referenties

  1Nederlands Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Successful Pathways in Care Institutions, 2006 (Engelstalige samenvatting).
  2LOCOmotion, Knibbe & Knibbe. Samenvatting van de resultaten van Verzorgend Wassen, 2013.
  3LOCOmotion, Knibbe & Knibbe. Ergonomische aspecten van verzorgend wassen voor gezondheidszorgaanbieders, 2005.