Taal

  Ingrediënten TENA

  Al jarenlang gebruiken miljoenen mensen van over de hele wereld veilig onze TENA producten, iedere dag weer. We begrijpen dat het belangrijk is dat u zich comfortabel en beschermd voelt door de producten die u gebruikt. Alle TENA producten zijn gemaakt van goedgekeurde materialen en we hanteren alle procedures en de hoogste veiligheidsnormen om te waarborgen dat er alleen veilige materialen en ingrediënten worden gebruikt, en dat alle producten voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving.
   
  De materialen die worden gebruikt in al onze hygiëneproducten zijn zorgvuldig getest door zowel interne als externe experts, zoals gecertificeerde testinstituten, om ervoor te zorgen dat ze veilig kunnen worden gebruikt voor het beoogde doel en dat ze voldoen aan alle wettelijke eisen. 
   
  Om u inzicht te bieden in wat er wordt gebruikt in onze producten hebben we dit overzicht opgesteld waarin de verschillende materialen en hun bestanddelen staan vermeld. Onderaan de pagina is ook een verklarende woordenlijst te vinden.
   

  Zijn TENA producten veilig te gebruiken?

  Alle hygiëneproducten van Essity zijn veilig te gebruiken voor het beoogde doel en bevatten gebruikelijke materialen die wereldwijd al vele jaren door miljoenen vrouwen worden gebruikt in tal van absorberende hygiëneproducten. De grondstoffen worden veelal gekozen vanwege hun vermogen om vloeistof te absorberen en vast te houden, om doorlekken te voorkomen en comfort te bieden.
   
  Daarnaast werken we samen met EDANA, de internationale handelsorganisatie voor de nonwoven-branch en gerelateerde industrieën, om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de hoogste normen voor milieu en productveiligheid. De leden van Edana hebben zich vrijwilligverbonden aan het hoge niveau van kwaliteit en veiligheid van absorberende hygiëneproducten.
   

  Staan alle gebruikte materialen vermeld op de verpakking?

  Dit is momenteel niet wettelijk verplicht. Om onze klanten te helpen vermelden we het wanneer er parfum is toegevoegd, zodat mensen die hier gevoelig voor zijn daarvoor gewaarschuwd zijn.
   
  Onderstaande tabel toont de belangrijkste grondstoffen die worden gebruikt in de producten. Ze zijn gekozen vanwege hun superieure vermogen om vloeistoffen te absorberen en vast te houden.
   

  Wat is een TENA product?

   
  Deel van productMateriaalFunctie
  Oppervlaktemateriaal Vezelmateriaal gemaakt van polypropeen/polyethyleen polyester/viscose. Het product houdt u droog en comfortabel door de vloeistof te absorberen. 
  Opnamelaag Poreus materiaal van houtvezel of polyestervezelVervoert vloeistof van de oppervlakte naar de kern van het product, waar de vloeistof wordt opgeslagen.
  Absorberende kernPapierpulp, een combinatie van papierpulp en superabsorberende middelen voor incontinentieverband en inlegkruisjes. In sommige producten wordt een poreus materiaal op papierbasis gebruikt.Absorbeert vloeistoffen en houdt deze vast.
  KleefstofDe kleefstof bestaat uit verschillende polymeren en synthetische hars.

  De kleefstof heeft twee functies:

  1. Verbindt de verschillende lagen van het product.
  2. Verbindt het product aan het ondergoed.
  Materiaal voor de achterkantPolyethyleenfilm. In sommige inlegkruisjes wordt een vezelmateriaal gebruikt.Voorkomt lekken.
  BevestigingsmateriaalPolymeermaterialenHoudt het product op zijn plaats. 
  Elastisch materiaalPolymeermaterialenGeeft het product een goede pasvorm.
  Geur (alleen bepaalde 
  huidverzorgingsproducten)
  Parfum Geeft het product een frisse geur.
  OpdrukInktBenadrukt de vorm en functie van het product. 
  AfdekpapierMet silicone bedekt papier.Papier dat het kleefmiddel op de achterkant van het product beschermt.
  Enkele verpakking (betreft bepaalde producten) Polyethyleenfilm, dat in sommige producten bedekt is met silicone.  Beschermt het product zodat u een enkel product kunt meenemen zonder dat dit vies wordt.
  Externe productverpakkingZakken of doos van polyethyleen.

  Beschermt het product. Dit is de verpakking die u in de winkel op de plank ziet staan.

  Verklarende woordenlijst 

  Hernieuwbare papierpulp: Pulp gemaakt van houtvezel uit verantwoord beheerde bossen. De pulp wordt gebruikt in ons incontinentieverband en inlegkruisjes. 

  Vezelmateriaal (niet-geweven): Een dun materiaal, lijkt op textiel. De term wordt in de textielindustrie gebruikt voor materialen die niet geweven of gebreid zijn, zoals vilt.

  Polymeren Moleculen met een lange keten die natuurlijk of synthetisch kunnen zijn. Plastic en het menselijk DNA bestaan bijvoorbeeld uit polymeren. 

  Polypropeen/polyethyleen/polyester: Een aantal van de meest voorkomende soorten plastic ter wereld. Gebruikt in verscheidene alledaagse producten, van ondergoed tot dekens.

  Superabsorberend polymeer (SAP): Gebruikt voor zijn vocht vasthoudende werking. Veelal gebruikt in incontinentieverband, luiers en kompressen.

  Synthetische hars: Viskeuze vloeistof die snel hard wordt, waardoor het ideaal is om materialen te verbinden. 

  Voor meer informatie kunt u gebruikmaken van ons Contactformulier of de sociale kanalen in de voettekst van deze pagina.