Taal
NL | FR

ONDERZOEKEN EN ARTIKELEN

Hier vindt u al onze onderzoeken en artikelen over ongewenst en .

Samenvatting nationaal taboe-onderzoek onder mannen

Uitvoering onderzoek IPSOS in opdracht van TENA Men: november 2016 Er wordt altijd maar gesproken over vrouwelijke ongemakken. Maandelijkse regels, de dagelijkse sleur, te veel te doen …In opdracht van TENA Men voerde onderzoeksbureau IPSOS in november 2016 een onafhankelijk onderzoek uit naar de ‘verborgen issues’ van de man. TENA Men onderzocht welke irritaties, taboes en ongemakken een rol spelen in het leven van mannen. In totaal namen meer dan 1.000 respondenten deel aan het onderzoek in de leeftijdscategorie 30 tot 75 jaar, representatief voor Belgische mannen op basis van opleiding, leeftijd en regio.

Incontinentie - Een introductie

Eén op de vier mannen boven de 40 heeft last van ongewenst urineverlies, ook wel bekend als incontinentie. De beste manier om een oplossing te vinden is om meer te weten te komen over hoe incontinentie precies werkt.

Op stap met ongewenst urineverlies

Veel mannen die last hebben van ongewenst urineverlies maken zich druk over het meedoen met sociale activiteiten. De angst voor ongewenst urineverlies kan worden gezien als een obstakel, maar met de juiste aanpak kunt u worden beschermd tegen ongewenst urineverlies en hierdoor blijft u zelfverzekerd.

Hoe te praten over ongewenst urineverlies

Praten over persoonlijke problemen kan ongemakkelijk zijn, maar om tot een oplossing te komen is het belangrijk om een eerlijk en open gesprek te hebben met zowel uw dokter als geliefden.