Taal
NL | FR

Hoe te praten over ongewenst urineverlies

Praten over persoonlijke problemen kan ongemakkelijk zijn, maar om tot een oplossing te komen is het belangrijk om een eerlijk en open gesprek te hebben met zowel uw dokter als geliefden.

Hoe te praten over ongewenst urineverlies

Praten met uw geliefden

Praten met uw partner, een goede vriend of een therapeut kan u helpen om te gaan met uw situatie. Door de eerste stap te nemen naar een open gesprek wordt het vanzelf makkelijker voor u om de hulp te krijgen die u nodig hebt en de juiste oplossing te vinden.

Het is goed om te onthouden dat u niet alleen bent. Miljoenen anderen, anderszins gezonde volwassenen, hebben een succesvolle manier gevonden om om te gaan met hetzelfde probleem. Het is zelfs mogelijk dat een paar van uw vrienden dezelfde problemen hebben.

Tenslotte moet niets u in de weg staan om de dingen te doen die u leuk vindt. Zorg er dus voor dat u de eerste stappen neemt richting herstel door over uw problemen te praten met iemand die u vertrouwt.

Praten met uw dokter

Persoonlijke gezondheidsproblemen zoals ongewenst of regelmatig urineren kunnen moeilijk te bespreken zijn. Het is daarom goed om te onthouden dat hoewel het voor u mogelijk om een beschamend onderwerp gaat, het voor een dokter slechts een medische aandoening is. Wees niet bang om vragen te stellen, dit is immers de enige manier om antwoorden te krijgen.

Dit zijn een aantal goede manieren om uzelf voor te bereiden op uw afspraak met uw dokter:

  • Door een lijst met uw symptomen te maken kan de dokter eenvoudiger een diagnose stellen van het type ongewenst urineverlies en wat de mogelijke oorzaak is van het probleem.
  • Het is heel eenvoudig om vragen te vergeten wanneer u in gesprek bent met uw dokter. Het is daarom een goed idee om uw vragen op te schrijven voor uw bezoek. Op die manier weet u zeker dat u al uw vragen beantwoord krijgt tijdens uw afspraak.

Gerelateerde artikelen

Samenvatting nationaal taboe-onderzoek onder mannen

Uitvoering onderzoek IPSOS in opdracht van TENA Men: november 2016 Er wordt altijd maar gesproken over vrouwelijke ongemakken. Maandelijkse regels, de dagelijkse sleur, te veel te doen …In opdracht van TENA Men voerde onderzoeksbureau IPSOS in november 2016 een onafhankelijk onderzoek uit naar de ‘verborgen issues’ van de man. TENA Men onderzocht welke irritaties, taboes en ongemakken een rol spelen in het leven van mannen. In totaal namen meer dan 1.000 respondenten deel aan het onderzoek in de leeftijdscategorie 30 tot 75 jaar, representatief voor Belgische mannen op basis van opleiding, leeftijd en regio.