Taal
nl | FR

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal veelvoorkomende vragen over ongewenst urineverlies.

Mijn symptomen zijn anders dan ik heb gelezen op de TENA website, wat moet ik doen?
We hebben de meest voorkomende vormen van urineverlies/incontinentie toegelicht op TENA Discreet, dus het kan zijn dat we het niet hebben gehad over de precieze symptomen die u ervaart. U kunt dit het beste met uw huisarts bespreken. Hij of zij kan u adviseren over uw individuele situatie. Ga voor tips naar onze pagina over wat te vragen aan mijn dokter.
Ik dacht dat een zwakke blaas alleen bij oudere mensen voorkwam?
Een komt erg vaak voor. Een op de drie vrouwen van boven de 35 heeft zelfs te maken met ongewenst urineverlies. Zwangerschap, bevalling en de overgang zijn factoren die eraan bijdragen, en dieet en levensstijl kunnen ook een rol spelen. U kunt meer lezen over de soorten en oorzaken van urineverlies in onze sectie over incontinentie.
Wat kan ik doen aan mijn zwakke blaas?
Er zijn veel vormen en oorzaken van urineverlies, daarom is het een goed idee om met uw dokter te praten en de reden voor uw te achterhalen. Ook raden wij aan. Deze oefeningen staan ook bekend als kegeloefeningen en zijn voor de meeste vrouwen een zeer effectieve manier om ongewenst  urineverlies te voorkomen, te verminderen of op te lossen. Het is belangrijk om consequent te zijn: als het even kan moet u uw bekkenbodem dagelijks trainen. Oefeningen zijn te vinden op onze pagina over versterken van de bekkenbodem. Bedenk dat u bij bekkenbodemtraining geduld moet hebben; het kost gewoonlijk zo’n 3 maanden voordat u verschil merkt. In de tussentijd kunnen TENA-producten u discrete bescherming bieden tegen urineverlies en ongewenste geurtjes. Probeer het zelf en bestel een gratis proefverpakking.
Zullen kegel- of bekkenbodemoefeningen mijn zwakke blaas daadwerkelijk verbeteren?
Iedereen is anders, maar als u uw bekkenbodem dagelijks traint, zult u na drie maanden waarschijnlijk verbetering opmerken. Als u geen verbetering opmerkt of niet zeker weet wat u moet doen, raadpleeg dan uw dokter of bekkenbodem-fysiotherapeut. Voor trainingstips gaat u naar onze pagina over versterken van de bekkenbodem.
Helpt minder drinken bij het verminderen van urineverlies?
Nee. Te weinig drinken zorgt ervoor dat de urine meer geconcentreerd wordt, en dit kan de blaas irriteren zodat u juist vaker moet plassen. Drink zoals u normaal zou doen, maar let wel op wat u drinkt. Alcohol heeft een diuretisch effect en cafeïne kan de blaas irriteren. Dit kan allebei zorgen voor een gevoel van aandrang waardoor u vaker naar het toilet moet. Geniet dus met mate. Ook kan het helpen om niet te veel te drinken voor het slapengaan. Lees meer op onze pagina over keuzes voor een gezonde levensstijl bij incontinentie.
Ik maak me druk om reizen, wat als ik geen toilet kan vinden?
Ongewenst urineverlies zou u niet moeten weerhouden van de dingen waar u van houdt. Het beste advies is om een plan te hebben. Begin met het vinden van het juiste TENA-product zodat u zich altijd zeker, droog en fris voelt, waar u ook heen gaat, en houdt een voorraadje bij de hand in uw tas of handbagage. Uw bekkenbodem trainen is ook een geweldige manier om urineverlies te verminderen. Lees hierover meer op onze pagina incontinentie en gelegenheden.
Zal ik urine verliezen tijdens de seks?
Er zijn een aantal dingen die u kunt doen voor een beetje gemoedsrust tijdens intieme activiteiten; vermijd drankjes zoals koolzuurhoudende frisdrank, alcohol en koffie, en leeg uw blaas voor de seks. zijn ook een geweldige manier om uw blaas te versterken en urineverlies te verminderen. Bovendien vergroot u hiermee uw seksuele genot; aan de slag dus. Lees meer op onze pagina over omgaan met een zwakke blaas en intimiteit.
Maar als we even teruggaan; hoe werkt de blaas eigenlijk?
Wanneer u iets eet of drinkt, absorbeert uw lichaam vloeistof. De nieren filteren de afvalstoffen eruit en maken urine aan, wat in een voortdurende stroom naar de blaas wordt geleid. Wanneer de blaas vol zit geeft het uw hersenen een seintje dat u naar het toilet moet. Wanneer u op het toilet bent en besluit om uw blaas te legen, geven de hersenen het signaal af aan uw blaas om zich samen te trekken en uw te ontspannen om de urine erdoor te laten. Iedereen is anders, maar gemiddeld genomen moeten de meeste mensen 4 tot 7 keer per dag plassen, en soms een keer ’s nachts. Lees meer in onze sectie incontinentie.
Welk TENA-product moet ik gebruiken?
We hebben veel geweldige producten, allemaal met het doel om u de hele dag door een beschermd, droog en zelfverzekerd gevoel te geven. Van inlegkruisjes voor kleine druppels tot broekjes voor discrete bescherming: ontdek het product dat het beste bij uw situatie past in onze productsectie.
Waarom TENA, kan ik niet gewoon mijn maandverband gebruiken?
Ze lijken misschien op elkaar, maar TENA-producten zijn speciaal ontworpen om snel urine te absorberen, wat dunner is en in grotere hoeveelheden naar buiten komt dan menstruatievocht. Ook zijn ze ontwikkeld om u te beschermen tegen de geur die vrijkomt wanneer de bacteriën in urine worden afgebroken.
Zijn jullie producten veilig te gebruiken?
Ja. De producten van TENA bieden niet alleen bescherming tegen doorlekken en ongewenste geurtjes, maar absorberen vloeistof ook heel snel en blijven droog, zodat uw huid droog en gezond blijft. We zetten altijd toegewijde specialisten in, met jaren ervaring op het gebied van de gezondheid van de huid en toxicologie, voor het selecteren, beoordelen en goedkeuren van al onze materialen. Ook benutten we de expertise van universiteiten en organisaties en werken we nauw samen met onze leveranciers om de hoogste kwaliteitsnormen te waarborgen bij al onze materialen en producten. Als u nog meer vragen heeft, aarzel dan niet en neem contact met ons op.
Hoe moet ik mijn TENA-verband weggooien?
Gooi incontinentieverband van TENA in de prullenbak, of in een afvalbak voor maandverband als deze beschikbaar is. Denk aan het milieu en gooi het niet in het toilet. Bij de meeste producten van TENA Discreet kunt u de plastic verpakking van het nieuwe verband gebruiken om het oude weg te gooien.