Taal
nl | FR

Incontinentieverbanden voor vrouwen – hoe vaak moet u ze verschonen?

Als u te maken hebt met onvoorspelbaar urineverlies door , dan is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. TENA-verbanden voor vrouwen bieden goede en discrete bescherming tegen lekken en ongewenste geurtjes. En om u te helpen het allerbeste uit onze producten te halen, volgt hier het advies over hoe vaak u incontinentieverbanden moet verschonen, hoe u huidirritatie kunt behandelen en hoe vaak u uw incontinentieverband ’s nachts moet verschonen.

Hoe vaak moet u uw incontinentieverband verschonen?

Wij raden aan om u uw incontinentieverband 3-5 keer per dag te verschonen. Maar elke vrouw is anders, dus dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals de conditie van uw huid, de hoeveelheid ongewenst urineverlies die u ervaart en het soort product dat u gebruikt.
 
Het belangrijkste advies is om het incontinentieverband altijd te verschonen voordat het zijn absorptiecapaciteit overschrijdt. Door dit te doen, wordt onbedoeld lekken voorkomen en worden problemen met huidhygiëne tegen gegaan die kunnen leiden tot ongewenste geurtjes, dermatitis of infecties.
 
Uw incontinentieverband moet altijd zijn aangepast aan uw persoonlijke situatie. Het is belangrijk om de juiste maat, het juiste absorptieniveau en het juiste incontinentieverbandtype te kiezen. Zorg er ook voor dat u een goede en comfortabele pasvorm hebt in de liesstreek. En onthoud, wat uw levensstijl en vereisten voor absorptievermogen ook zijn, TENA heeft altijd de juiste incontinentieverbanden om in uw behoeften te voorzien.
TENA Discreet Mini en TENA Silhouette Noir Mini

TENA-incontinentieverbanden speciaal voor vrouwen

Blijf de hele dag en nacht droog, beschermd en vol vertrouwen. Ontwikkeld met een prettige en comfortabele pasvorm voor een discrete bescherming.

Waarom verschonen sommige vrouwen droge incontinentieverbanden?

Alle TENA-incontinentieproducten zijn comfortabel en absorberend en bieden geurcontrole. Maar elke vrouw is anders. Als u een actief leven leidt, wilt u misschien vaker uw incontinentieverband verschonen.
 
Zelfs als u geen grote hoeveelheid urineverlies heeft gehad, kan een verschoning u helpen zich zelfverzekerd en op uw gemak te voelen. Luister naar uw lichaam en doe wat voor u het beste voelt. Onthoud dat u, bij het verschonen van incontinentieverbanden, de huid van uw perineum schoon en beschermd moet houden met de juiste producten.

Hoe behandelt u huidirritatie?

Houd er rekening mee dat langdurige blootstelling aan vocht huidbeschadiging kan veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat u uw incontinentieverband vervangt voordat het te vol raakt. Mocht er toch irritatie optreden, was dan eerst de huid met de juiste producten en droog deze daarna af met een handdoek. Als het gebied schoon en droog is, breng dan wat barrièrecrème aan om de huid te genezen en te kalmeren. Raadpleeg uw (huis)arts als de irritatie aan blijft houden.

Hoe zit het met het ’s nachts verschonen van incontinentieverbanden?

Een goede nachtrust is ongelooflijk belangrijk voor de gezondheid van elke vrouw. Uw incontinentieverband moet u daarbij helpen en mag de nachtrust juist niet verstoren.
 
De sleutel tot een comfortabelere nachtrust is een hogere absorptie. Bijvoorbeeld: TENA Discreet Normal Night met drievoudige bescherming, met extra absorptievermogen wanneer u ligt, houdt u droog en biedt u gedurende de hele nacht zekerheid en vertrouwen.

U bent niet de enige

bij vrouwen komt veel voor en is normaal. Toch gaat het gepaard met hardnekkige sociale stigma’s. Bij TENA werken we er hard aan om deze negatieve beeldvorming te veranderen en de acceptatie te verbeteren. Als u last hebt van incontinentie maar nog geen (huis)arts hebt geraadpleegd, bedenk dan dat het vragen om hulp in feite een teken van kracht is. Het kan ook een enorme opluchting zijn om iemand in uw omgeving in vertrouwen te nemen.
 
Ten slotte, door de juiste producten te gebruiken bent u voorbereid op dagelijkse uitdagingen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over lekken. En als het gaat om de vraag hoe vaak incontinentieverbanden verschoond moeten worden, denk er dan aan om A, ze altijd te verschonen voordat ze te nat worden, en B, om uw genitale gebied droog, schoon en beschermd te houden – voor een gezondere huid en een betere controle.

Related articles