Taal
nl | FR

Tips en advies voor incontinentie tijdens de overgang

Tips en advies voor incontinentie tijdens de overgang

Bent u in de overgang en heeft u weleens last van ongewenst urineverlies? U bent niet de enige: veel vrouwen ervaren ongewenst urineverlies of moeten vaker naar het toilet tijdens de overgang. Met de juiste informatie en bescherming hoeft urineverlies tijdens de menopauze u gelukkig nergens van te weerhouden. Daarom hebben we een aantal tips over hoe u tijdens uw overgang kunt omgaan met op een rij gezet.

Oestrogeenbehandelingen

Oestrogeenbehandelingen in de vorm van crème en vaginale zetpillen kunnen helpen de symptomen tijdens de overgang in bedwang te houden. Vraag uw dokter welke behandeling voor u de beste is.

Voeg Kegeloefeningen toe aan uw dagelijkse routine. Elke dag een paar minuten uw trainen kan het risico op urineverlies verlagen of er zelfs voor zorgen dat het overgaat.

Water drinken

Blijf goed water drinken. U hebt waarschijnlijk de neiging minder te gaan drinken om de kans op een ongelukje te ontwijken. Minder drinken maakt juist dat de blaas geïrriteerd raakt. Houd uw vochtgehalte dus op peil tijdens de overgang.

Meer tips en adviezen tegen ongewild urineverlies

Verken onze TENA Lights-inlegkruisjes

Verdere informatie